RODO

Polityka prywatności

Niniejsza Polityka Prywatności dotyczy kwestii związanych z korzystaniem ze strony www.wintion.pl   Rozdział „Pliki Cookies” oraz „Logi serwera” dotyczy wszystkich odwiedzających stronę www.wintion.pl, natomiast rozdział „Dane Osobowe” dotyczy wyłącznie tych osób fizycznych, których dane osobowe są przetwarzane przez Administratora wskazanego poniżej.

 

PLIKI COOKIES

1. Ta strona, podobnie jak wiele stron internetowych zapisuje na Twoim urządzeniu końcowym (komputerze, smartfonie, tablecie), a dokładniej w schowku przeglądarki internetowej, tzw. pliki cookies (ang. „ciasteczka”).

2. Zazwyczaj pliki cookies są bardzo pożyteczne. Dzięki nim zapamiętywane są Twoje indywidualne ustawienia i dzięki nim możesz zalogować się do swojej poczty lub swoich kont utworzonych w różnych serwisach internetowych.

3. Dzięki ciasteczkom możemy dokonywać analizy statystycznej ruchu na naszej stronie internetowej, wiemy jak wielu użytkowników na nią zagląda, co konkretnie czytają, a co pomijają. Dzięki temu możemy stale ulepszać naszą witrynę.

4. Cookies pozwalają na:
a) Zapewnienie prawidłowego funkcjonowania strony jakiego oczekujesz,
b) Poprawienia szybkości i bezpieczeństwa korzystania ze strony,
c) Korzystanie z narzędzi analitycznych,
d) Korzystanie z narzędzi marketingowych,
e) Korzystanie z systemu komentarzy,
f) Wyświetlanie na stronach filmy z serwisu YouTube oraz Vimeo,
g) Zapewnienie funkcje społecznościowe.

5. Jeżeli uważasz, że obecność plików cookies narusza Twoją prywatność, możesz w każdej chwili z nich zrezygnować. W każdej przeglądarce internetowej możesz wyłączyć ciasteczka zarówno dla konkretnej witryny, jak i wszystkich odwiedzanych przez Ciebie stron internetowych. Informację o tym, jak skorzystać z powyższej opcji możesz znaleźć u producenta stosowanej przez Ciebie przeglądarki. Jeżeli jednak zdecydujesz się pozostać na naszej stronie internetowej bez wyłączenia ciasteczek, wyrażasz zgodę na ich pobieranie.

6. Podczas pierwszej wizyty na stronie wyświetlana jest Ci informacja na temat stosowania plików cookies. Zaakceptowanie i zamknięcie tej informacji oznacza, że wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies zgodnie z postanowieniami niniejszej polityki prywatności. Zgodę zawsze możesz wycofać, usuwając pliki cookies oraz zmieniając ustawienia plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj jednak, że wyłączenie plików cookies może powodować trudności w korzystaniu ze strony, jak również z wielu innych stron internetowych, które stosują cookies.

7. Pliki cookies można podzielić na własne oraz pochodzące od podmiotów trzecich. 

  1. Strona, na której jesteś wykorzystuje funkcje zapewniane przez podmioty trzecie, co wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies pochodzących od podmiotów trzecich. Wykorzystanie tego rodzaju plików cookies zostało opisane poniżej. 9. Wykorzystujemy cookies do śledzenia statystyk strony, takich jak liczba osób odwiedzających, rodzaj systemu operacyjnego i przeglądarki internetowej wykorzystywanej do przeglądania strony, czas spędzony na stronie, odwiedzone podstrony etc. Korzystamy w tym zakresie z narzędzia Google Analytics. Zbierane w tym zakresie informacje są całkowicie anonimowe i nie pozwalają na Twoją identyfikację. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi Google Analytics. 10. Korzystanie z usług Google Analytics wiąże się z zaimplementowaniem w kodzie mojej strony udostępnionego przez Google kodu śledzącego (tzw. tracking code). Kod ten bazuje na plikach cookies, ale może wykorzystywać również inne technologie śledzące.

 

LOGI SERWERA

1. Korzystanie ze strony wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywana jest strona. Każde zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach serwera.

2. Logi obejmują m.in. Twój adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym z jakiego korzystasz. Logi zapisywane i przechowywane są na serwerze.

3. Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze serwisu i nie są wykorzystywane przeze mnie w celu Twojej identyfikacji.

4. Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania stroną, a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.

  

DANE OSOBOWE

1. Administratorem Twoich danych osobowych – w rozumieniu Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. (dalej: „RODO”), – po zarejestrowaniu na stronie www.wintion.pl  oraz w związku z korzystaniem z jej funkcjonalności jest Wintion s.c. z siedzibą w Katowicach (kod: 40-013), przy ul. Staromiejska 6/10D, adres e-mail: biuro@wintion.pl

2. Podanie przez Ciebie danych osobowych jest zawsze dobrowolne, ale niezbędne, by założyć konto na naszej stronie, uczestniczyć w organizowanych przez nas imprezach, wydarzeniach, zapisać się do newslettera, otrzymywać informacje marketingowe różnymi kanałami (SMS, telefon) lub po prostu skontaktować się z nami. Zapewniamy, że Twoje są u nas bezpieczne. Podjęliśmy wszelkie możliwe środki bezpieczeństwa i ochrony danych osobowych wymaganych przez przepisy o ochronie danych osobowych, w tym RODO.
Twoje dane osobowe są przetwarzane przez Administratora, w szczególności w następujących celach:

  • założenia oraz prowadzenia konta na stronie www.wintion.pl ;
  • przesyłania wiadomości e-mail lub sms zawierających informacje o wydarzeniach/eventach, lub inicjatywach związanych z popularyzacją sportu z udziałem Administratora; • prowadzenia marketingu podmiotów współpracujących z Administratorem (za uprzednią Twoją zgodą),
  • umożliwienia kontaktu z Administratorem, • obrony przed ewentualnymi roszczeniami,
  • analitycznym i statystycznym.

3. Twoje dane będą przekazane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora na podstawie umów z Administratorem, ale tylko w celu i zakresie niezbędnym dla realizacji wyżej wymienionych celów, w tym m.in. podmiotom świadczącym usługi IT, podmiotom świadczącym usługi podczas wydarzeń sportowych, w tym liczących czasy lub podmiotom świadczącym inne usługi zapewniające prawidłowe funkcjonowanie strony www.wintion.pl Informujemy, że takie podmioty przetwarzają dane wyłącznie zgodnie z poleceniami Administratora.

4. Poza wymienionymi podmiotami Twoje dane mogą zostać udostępnione wyłącznie podmiotom upoważnionym do tego na podstawie przepisów prawa krajowego lub unijnego. Administrator serwisu dołożył należytej staranności w celu odpowiedniego zabezpieczenia przekazanych danych osobowych, a w szczególności przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym.

5. Państwa dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez czas niezbędny do osiągnięcia celu przetwarzania lub do odwołania przez Ciebie zgody. Administrator zastrzega sobie prawo do przetwarzania danych przez okres do 3 miesięcy od momentu osiągnięcia celów w związku z realizacją własnych celów analitycznych i statystycznych.

6. Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane na podstawie:
a) zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO), w tym w szczególności w celach marketingowych podmiotów współpracujących (Twoja zgoda wyrażana jest poprzez zaznaczenie stosownej treści checkboxa przy zakładaniu konta użytkownika);
b) w związku z wykonaniem umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO), w szczególności w przypadku zamówienia Newsletter lub w związku z korzystaniem z innych funkcjonalności strony www.wintion.pl;
c) spełnienie zobowiązania wynikającego z przepisów prawa zarówno krajowego, jak i unijnego zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. c RODO;
d) do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora, w tym udzielenia odpowiedzi na pytania przesłane za pośrednictwem zakładki „Kontakt” oraz w celach statystycznych i analitycznych Administratora, gdzie uzasadnionym interesem Administratora jest możliwość dokonywania analiz i statystyk prowadzonych przez niego działań wynikająca z art. 6 ust. 1 lit f) RODO, a także dla celów obrony przed ewentualnymi roszczeniami na zasadzie prawnie uzasadnionego interesu Administratora.

7. W każdej chwili istnieje możliwość wycofania Twojej zgody, w tym zgody na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych przez podmioty współpracujące z Administratorem. Odwołanie zgody na przetwarzanie nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano przed jej wycofaniem. Wycofanie zgody następuje w Panelu Użytkownika (jeśli masz konto) albo poprzez wysłanie do nas e-maila na biuro@wintion.pl Cofnięcie zgody może nastąpić na wszystkie formy komunikacji lub na wybrane formy komunikacji. Cofnięcie zgody spowoduje usunięcie Twoich danych z tej formy komunikacji odnośnie, której cofnięto zgodę.

8. Masz prawo żądania dostępu do danych, sprostowania, usunięcia, przenoszenia lub ograniczenia ich przetwarzania, a także prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania. Jeśli chcesz skorzystać z przysługujących praw prosimy o przesłanie do nas wiadomości na adres: biuro@wintion.pl

9. Bezpieczeństwo danych osobowych jest dla nas priorytetem, jeśli jednak uznasz, że przetwarzając Twoje dane osobowe naruszamy przepisy RODO, przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

10. Jeżeli nie zgadzasz się z niniejszą Polityką Prywatności, proszę nie odwiedzać serwisu www.wintion.pl , nie zapisywać się do newsletterów, ani nie wypełniać formularzy kontaktowych na stronie tej stronie, a także nie nabywać uczestnictwa w imprezach oferowanych przez Administratora.

11. Administrator  zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności.